Ære og HæderÆre og hæder fra Christian Den Fjerdes Laug

Turister, kongresdeltagere og andre gæster i Aalborg fra 34 forskellige lande blev sidste år optaget i Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg. I alt fik lauget 588 nye medlemmer, som alle deltog i en af årets optagelser i Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus i Aalborg.
Det oplyste oldermand Niels Voss Hansen, da der var laugsforsamling – som nærmest er en generalforsamling i lauget. Det var naturligvis i vinkælderen, hvor der også var optagelse af nye medlemmer

Men den største optagelse hidtil var i maj i fjor, da lauget over to gange optog godt 100 rejsebureaumedarbejdere, som gæstede Aalborg med Star Cruises krydstogtsskib ”Viking Star”. Og det gik så godt, at lauget regner med at skulle optage passagerer fra adskillige af de krydstogtsskibe, som i den kommende sommer anløber Aalborg.

Det gør Aalborg kendt og giver en masse af Aalborgs gæster en ekstra oplevelse med hjem fra opholdet i byen. Men det giver også penge i laugets kasse – penge som bruges til at gavne, glæde og fornøje. Blandt andet uddeler laugets fond hvert år 100.000 kr. til forskellige sociale og humanitære formål. Og laugets egne uddelinger er for eksempel de humørlegater, der hvert år ved juletid uddeles til en elev på hver af Aalborgs uddannelsesinstitutioner. Det gives efter indstilling fra uddannelsesinstitutionerne til elever, som blandt andet viser godt kammeratskab og spreder god stemning. Derfor ser laugets også helst, at legatet bruges til noget sjovere end lærebøger.

Men ved laugsforsamlingen hædrede lauget også Frank Willquin med årets Aalborgpris. Willquin har bygget en flot og bevaringsværdig model af Kong Christian Den Fjerdes flagskib, ”Trefoldigheden”. Modellen er udstillet på det maritime oplevelsescenter Springeren (tidligere Søfartsmuseet) i Aalborg.

Lauget hædrede også Foreningen Bayeuxgruppen for dens mangeårige indsats med at lave en flot kopi af det historiske Bayeux Tapet med motiver fra vikingetiden. Tapetet er udstillet på Børglum Kloster.

Ved laugsforsamlingen blev flyverspecialist Brian S. Israelsen af laugets hædret som Årets Soldat, og traditionen tro fik beboerne på de to værelser på 4. Maj Kollegiet i Aalborg, som lauget sponsorerer, hver en lille check til at forsøde foråret med.

Årets Hæderspris fra Christian Den Fjerdes Laug går i år til Bo Rosberg for hans mangeårige virke for det maritime Aalborg, herunder et kæmpe arbejde for at få Tall Ships Race til byen. Rosberg var fraværende ved laugsforsamlingen og får senere overrakt prisen.

Billedtekst: Glade modtagere af hæder og priser. Fra venstre Gitte Pedersen fra Bayeuxgruppen, Frank Willquin, Brian S. Israelsen, 4. maj beboerne Martin Beermann Staal og Arthur Bastrup-Birk Wachmann, oldermand Niels Voss Hansen og Kamma Jensen fra Bayeuxghruppen.<<<

Se billederne

Fotograf Fini Ryming