laugsforsamling11

Hæderspriser fra Christian Den Fjerdes Laug.

To unge studerende kendte ikke alverden til Christian Den Fjerdes Laug, da de for et par år siden flyttede ind på 4. Maj Kollegiet i Aalborg. Men det kom de hurtigt til. For de bor nemlig i de to værelser, som lauget sponsorerer på kollegiet, Churchillværelset og Toldstrupværelset. Og hvert år ved Laugsforsamlingen får de to beboere hver en check som et supplement til SU’en.

Så Kathrine Størup Thomsen og Søren Windfelt Nielsen deltog naturligvis også i år i laugsforsamlingen i Duus Vinkjælder i Aalborg. Det er Christian Den Fjerdes Laug’s generalforsamling med status over året, der er gået – og helt i laugets ånd naturligvis også med uddeling af donationer.

Overkonstabel Dennis Bødker Johansen blev hædret af lauget som Årets Soldat. Ahmad Vakili fik laugets Initiativpris for sit engagement i de årlige Middelalderdage i Kildeparken. Årets Aalborgpris fik Anders Hjulmand for sit store engagement og mange initiativer til gavn for kunst og kultur i Aalborg, og årets Hæderspris blev overrakt Orla Kops for sine store indsats for Aalborg Forsvars- og Garnisionsmuseum.

Desuden var der en lidt forsinket uddeling af laugets trillingelegat. Kjeld og Charlotte Sten Christensen blev for godt et år siden forældre til trillinger – men først for kort tid siden blev lauget orienteret om, at Line, Maria og Magnus var kommet til verden.

- I gamle dage fik vore trillinger hver sin sparekassebog. Den slags findes ikke mere – men en check har samme virkning på børnenes opsparing, sagde laugets oldermand, Niels Voss Hansen, da forældre fik checks med hjem til børnene.

Oldermanden kunne glæde sig over, at 584 blev optaget i Christian Den Fjerdes Laug i 2012. Det var 385 danskere og 67 nordmænd – resten var fra 33 forskellige nationer. Christian Den Fjerdes Laug har en afdeling i Norge, og blandt andet derfor optages hvert år mange nordmænd.

De mange optagelser er med til at give Aalborgs gæster et godt indtryk af byen – og de er med til at sikre, at Christians Den Fjerdes Laug og laugets fond hvert år kan uddele mange donationer. Laugets fond uddelte i december cirka 80.000 kr. til forskellige sociale, humanitære og kulturelle foreninger og institutioner.<<<

Se billederne

Fotograf: Jens Morten