Lørdag, den 24. august bød på to optagelser.
Det blev en dejlig dag i Lauget både for gæsterne og for stolsbrødrene.
Først blev medlemmerne fra Logen Cimbria optaget.
Kældermester Torben Røgild fik gæsterne placeret i vinkjælderen, Der var høj stemning lige fra at ceremonimester Svend Aage Suhr bad alle rejse sig til seancen var forbi. Herefter indtog stolsbrødrene pladserne ved højbordet og straks efter lød det: Vores tørst først, hvilket stolsbrødrene efterlevede, mens gæsterne måtte se til. Herefter bød Oldermand Peter Reinau velkommen til Christian den Fjerdes Laug. Efterfølgende fik de nye medlemmer orientering om Lauget, og hvem de fremover blev brødre og søstre med, der er jo dejlig mange kendte medlemmer, der igennem tiden er blevet medlemmer i Christian den Fjerdes Laug.
Laugets historiske ekspert Palle Bjørnstrup fortalte de nye medlemmer lidt om Laugets historie, og klarede at undgå at bruge en time på dette, som Oldermanden ellers havde oplyst. Alle der ønskede optagelse blev kaldt frem omkring hovedbordet og da alle var til stede, blev de derefter sendt på byvandring i det gamle og nye Aalborg. Laugskovridder Torben Røgild informerede, da selskabet var kommet til Laugets træ foran byens rådhus, om dette, og selskabet fortsatte til døren til den hemmelige løngang, hvor en af de nyoptagne fik prøvet sin nys modtagne nøgle til Lauget. Den virkede og alle kom tilbage i Vinkjælderen, hvor de smagte på mjød og efterfølgende fik serveret Laugets store dinner med øl og kartoffeljuice.
Aalborg Regattaen kørte i byen, og byens Adoptionsskib Absalon, var blandt de mange skibe. Traditionen tro, når Absalon er i Aalborg, sker der optagelse af besætningsmedlemmer. Denne dag var der 41 glade gaster og officerer fra Absalon, samt en enkelt lokal, der stod for tur. Dette skete så kl. 16.00 samme dag, og også ifølge optagelsesritualet som er lettere beskrevet ovenfor. Her var selskabet meget dygtige til at synge med på sangen, der ledsager indtagelsen af “Kartoffeljuicen”, og historien omkring alkoholens skadelige virkninger fremført af ceremonimesteren og Oldermanden bragte fin jubel. Efter indtagelsen af C4 dineren var der som sædvanlig god stemning, og da troubadur Henning Kaastrup intonerede sangen: “Alle sømænd er glade for piger”, var kælderloftet nærmest ved at falde ned, men det holdt heldigvis, ellers kunne det nok have været nødvendigt at udsætte fejringen af Jens Bang Stenhus 400 år jubilæum, der netop foregår i denne måned.
En dag der var på kanten af marathon for Stolsbrødrene, blev en dag med megen glæde og morskab - og nye glade medlemmer.