Der var ydmyghed og stor glæde over endelig at kunne deltage i en længe ventet optagelse i Christian den Fjerdes Laug 26. august 2023

Billede1

Christian den Fjerdes Laug havde den glæde at optage ikke mindre en 46 nye medlemmer fra Logen Cimbria i  Aalborg. 

Frimurerlogen har efterfølgende sendt denne artikel om optagelsen, som vi hermed bringer:

Frimurere, deres familie og gode venner fra Randers til Skagen trodsede de dystre vejrudsigter og var valfartet til Aalborg på en kølig og overskyet lørdag formiddag.

Frimurerlogen fyldte hele kælderen i Jens Bangs Stenhus, inklusive første salen også med
familiemedlemmer og gæster til de optagne. I alt 46 spændingsfyldte frimurer, familie og venner var klar til optagelse i Christian  den Fjerdes Laug denne dag.

Billede2Den deputerende Oldermand leverede sammen med stolsbrødrene en    fantastisk og farverig optagelse, og heldig for kælderen var der godt med sten over loftet, for ellers var taget blæst af. Alle gæster og recipienterne til optagelse, tog ærbødigt og respektfuldt imod præsentationen af stolsbrødrene, og ingen vovede komme med kække bemærkninger under ritualet.

Laugstroubaduren sikrede stemningsfuldt musik der virkelig fik humøret helt i top, ikke mindst da kasseren med bisidder gik rundt for at sælge Laugets flotte C4 nål – kasseren kunne efterpå opregne, at der var sket et flot salg af disse nåle, der kan medvirke til at man møder venner over hele verden.

Ved besøget af vores lindetræ, oplyste laugsskovrideren, at han dagligt var forbi træet med lidt mjød for at sikre, det blev holdt i form og aldrig tørstede. Han kunne også bevidne at Kong Christian den Fjerdes hund var begravet under træet, dog var han lidt vaklende i viden om at Kongen havde en hund.

Processionen bevægede sig videre rundt i Aalborg og endte ved Den hemmelige løngang, hvor vores historiker Henrik Schou fortalte om oprindelsen til den hemmelige indgang, hvor den udleverede nøgle kunne give adgang. Ceremonimester Palle Bjørnstrup fik et nyt medlem til at teste nøglen, og lykkeligvis virkede den, så selskabet kunne begive sig tilbage til vinkælderen, hvor Oldermanden ventede.

De gæve nordjyder fra Cimbria sikrede at snapsens sang gav genlyd i Aalborg og indtog den velskænkede kartoffeljuice på behørig vis og med stor respekt for de ædle dråber.

Det var en flok glade og humørfyldte gæster, som stolsbrødrene forlod i den herlige vinkælder.

Se billederne fra optagelsen her