IMG 4112En tradition var ved at sprænge rammerne

Christian den Fjerdes Laug optog ikke mindre end 43 nye medlemmer på en gang fra UNMILPOC

UNMILPOC kræver umiddelbart en forklaring, det står for United Nations Military Police Course. Disse kurser for soldater fra praktisk taget hele verden, er blevet afviklet hos militæret her i Aalborg i mere end 30 år.

For 30 år siden tog den daværende leder af kursusvirksomheden major Søren Rand initiativ til at disse internationale kursister skulle have en rigtig Aalborg-oplevelse, hvorfor han etablerede et samarbejde med  Lauget om optagelse af kursisterne i Lauget.

I år var det så 30. år, at der blev optaget kursister fra UNMILPOC, og i den anledning modtog Christian den Fjerdes Laug et 30 års bevis fra UNMILPOC for det gode samarbejde.

Søren Rand, der også var til stede, blev hyldet for at have taget initiativet for 30 år siden.

IMG 4146Dette var med til at forhøje den i forvejen gode stemning ved denne optagelse, der også bød på Christian den Fjerdes Laug udnævnelse af ÅRETS SOLDAT 2021. Denne hæder gik til overkonstabel Mathias Schultz Dalsgaard. Udnævnelsen blev motiveret af hans foresatte med bl.a. disse ord: Han er en rigtig professionel soldat. Han har en positiv indstilling og er altid villig til at gå et skridt videre. Han vendte hjem fra Irak i foråret 2020 og har nu 3,5 års erfaring som professionel soldat.

Mathias Schultz Dalsgaard fik overakt bevis for ÅRETS SOLDAT 2021 samt en erkendtlighed under store klapsalver.

Samme dag var der også premiere for laugets nye troubadour Henning Kaastrup, der trakterede guitaren på bedste vis sammen med vore øvrige musikere.

Da der også foruden de 43 nyoptagne og laugets stolsbrødre var fremmødt flere gæster, var hele kælderlokalet fyldt op med glade mennesker, der i høj grad var med til at gøre denne optagelse i Christian den Fjerdes Laug, både meget højtidelig samt glad og festlig.

Se billederne

Fotograf: Fini Ryming