Første optagelse i over 16 måneder.

Forventningen og humøret var højt i Christian Den Fjerdes Laug ved nyoptagelser i anledning af 4. juli fejringen

9Som mange andre har Christian Den Fjerdes Laug været underdrejet grundet Covid-19. Derfor var forventningens glæde ekstra stor, da Lauget kunne genoptage sit virke med medlemsoptagelser. Det blev ikke mindre ved, at det netop blev optagelser i anledning af 4. juli festlighederne i Aalborg og Rebild, der blev den første optagelse i mere end 16 måneder, ikke mindst fordi, det er en traditionsrig optagelse, der er sket igennem mange år, og bl.a. har medført optagelser af en lang række amerikanske præsidenter og andre honoratiores.

Dertil kommer at Rebildfesten 2020 blev aflyst grundet Covid-19, så der var også stor glæde hos arrangørerne.

Traditionen tro blev årets to hovedtalere ved Rebildfesten optaget i Christian Den Fjerdes Laug. Den danske hovedtaler var Anders Agner, der er chefredaktør på Kongressen i København. Den amerikanske hovedtaler var i år en dansker, nemlig astronaut Andreas Mogensen, der til daglig har sit arbejde hos NASA i USA.

Alle optagede fik efter selve optagelsen i Duus Vinkjælder, den traditionsrige gåtur i Aalborg, og nåede som afslutning på turen, frem til den hemmelige indgang for Christian Den Fjerdes Laugs medlemmer.

Efter at Deputy Public Affairs Officer Ajay Rao havde prøvet om nøglen virkede - hvilket den gjorde - og dermed gav alle adgang, kunne alle vende tilbage til kjælderen.

Her blev de optagne udsat for godt nordjysk humør og budt på Christian Den Fjerdes Laugs helt særlige spisning: To flotte danske røde pølser med brød og øvrigt tilbehør, selvfølgelig ledsaget af en Rød Aalborg.

Da alle var glade og tilpasse, trak Christian Den Fjerdes Laugs stolsbrødre med Oldermand Niels Voss Hansen i spidsen sig tilbage, så de optagne kunne hygge sig i fred og ro – d.v.s. det var så som så, da en del af selskabet ligesom stolsbrødrene skulle deltage i 4. juli arrangementet i Rebild, og derfor hastede afsted til dette.

Traditionen tro var Christian Den Fjerdes Laug også på talerstolen ved den traditionelle frokost i Rebild. Her blev som vanligt  uddelt Christian Den Fjerde slips, bl.a. til Chargé d´ Affairs Stuart Dwyer, der i øjeblikket fungerer som Amerikas ambassadør i Danmark,den danske hovedtaler chefredaktør Anders Agner Pedersen, den amerikanske hovedtaler astronaut  Andreas Mogensen og præsidenten for Rebild Selskabet Jørgen Bech Madsen.

Alle i Christian Den Fjerdes Laug var utroligt glade over denne optagelse.

Heldigvis er der allerede flere optagelser på tegnebrættet.

Se billederne her

Fotograf: Jens Morten