julecheckJulecheck til unge under uddannelse i Aalborg

Et par håndfulde af Aalborgs unge under uddannelse har igen i år fået en ekstra lille julecheck. Det er Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg, som i år for 26. gang uddeler et Humørlegat til en elev på hvert af Aalborgs gymnasier og lignende uddannelser. Et par af stederne møder laugets repræsentanter hvert år op – med laugstroubadourens trompetfanfarer og det hele. I år var det til en elev på Aalborg Katedralskole og på Tech College. På byens øvrige uddannelsessteder uddeles legatet af skolens leder som regel ved juleafslutningen. Legaterne kan ikke søges men uddeles til en elev, som er indstillet af uddannelsesstedets ledelse.

Livsglæden skal blomstre, og Aalborg er en glad by. En lille check her ved juletid kan være med til at se livet fra den lyse side, sagde laugets oldermand Niels Voss Hansen blandt andet, da han overrakte diplomer og checks.

Andreas Holmgaard, Aalborg Katedralskolen, fik checken på sin skole, og Stefan Vilsen, der er tjenerlev på Tech College og i praktik på Restaurant Prinses Juliana i Aalborg, fik sin check, da lauget overraskede ham på arbejdspladsen.

- Husk nu, at pengene skal bruges i den ånd, de er givet, Helst ikke til lærebøger og arbejdstøj – derimod til fest og glæde, formanede oldermanden.<<<

Fotografer: Fini Ryming og Jens Morten