tallshipsHan skabte interesse for Tall Ships Race i Aalborg

Det var en glad Bo Rosbjerg, som ved en sammenkomst i Christian Den Fjerdes Laug fik overrakt året Hæderspris. Bo Rosbjerg skulle have haft prisen ved laugsforsamlingen i februar, men da var han bortrejst.

I stedet blev æren – og en lille check – overrakt i Laugsstuen i Jens Bangs Stenhus. Bo Rosbjerg er manden, som i november 1993 var i spidsen for at skabe den første interesse for at få Tall Ships Race til Aalborg. Bo Rosbjerg havde som skipper på FDF søkredsens skib ”Jens Krogh” stiftet bekendtskab med det store sejlskibstræf, der dengang hed Cutty Sark Tall Ships Race. Bo Rosbjerg fik i midten af 1990’erne vendt skeptiske tanker hos både byen og private sponsorer, og Aalborg blev vært for Tall Ships Race første gang i 1999 – samme år, som ”Jens Krogh” havde været i søen i 100 år.

Besøget af de mange skibe i 1999 blev en kæmpe succes både for skibenes besætninger og for Aalborg. Siden har Tall Ships Race besøgt Aalborg flere gange, og Aalborg bliver i juli 2019 vært for femte gang.

- Det var dig, der trods skepsis og modgang i starten vakte byens interesse for at få alle disse flotte sejlskibe til Aalborg, og det har hver gang været en bragende succes med masser af gæster i Aalborg. Det vil Christian Den Fjerdes Laug gerne kvittere for, sagde oldermand Niels Voss Hansen blandt andet, da han sammen med nogle af laugsbrødrene overrakte prisen til Bo Rosbjerg, som gæstede lauget sammen med sin kone Kirsten.<<<

Fotograf: Jens Morten