Hvert år hædrer Christian den Fjerdes Laug unge under uddannelse med tildeling af et ”Humørlegat”.

Sebastian Pedersen TexturMed hjælp fra gymnasier og Tech College udvælges blandt eleverne på skolen en elev, der med sit gode humør, glade sind og positive indstilling har været med til at sprede god stemning og godt kammeratskab, og dermed har været til inspiration for sine omgivelser.
Christian den Fjerdes Laug får hjælp af de pågældende skoler til at finde frem til de i alt 10 modtagere, der skal tildeles ”Humørlegatet”.
Da Lauget ikke kan nå rundt alle steder, går det på skift mellem de pågældende gymnasier, således at der hvert år besøges et gymnasium. Mht. til Tech College, så foretager man her udvælgelsen, hvorefter Lauget aflægger besøg på arbejdspladsen og tildeler den udvalgte humørlegatet.
I år var der besøg på Handelsgymnasiet i Turøgade – og her blev ”Humørlegatet” tildelt elev
Kristian Appelgren Pedersen fra 3 C.
Indstillingen fra skolen indeholdt følgende motivation: Kristian er en humørfyldt ung mand med en positiv indstilling, og han spreder bestemt god stemning på skolen blandt lærere og kammerater hver eneste dag.T
Tech College havde indstillet kokkeelev Sebastian Pedersen, der når han ikke er på skolen huserer i køkkenet på restaurant Textur på Vesterbro i Aalborg.
Da Christian den Fjerdes Laug mødte frem i restauranten blev Sebastian hentet ind fra køkkenet, og oldermand Niels Voss Hansen kunne overbringe ham, den gode nyhed om ”Humørlegatet”.
Det var en meget overasket men glad Sebastian, der modtog hæderen, der blev tildelt med
Følgende motivering: Sebastian er flittig, omhyggelig, har stor faglig viden og stor respekt for råvarer, er en god kammerat, og har et godt humør. Kristian Appelgren Pedersen Thurgade

En af de gode ting ved Christian den Fjerdes Laugs Humørlegat er, at man behøver ikke at være den klogeste eller dygtigste/flittigste elev – men kan det kombineres skader det ikke.

Begge fik overrakt diplom og kr. 1.000,- ledsaget af en kommentar om, at pengene gerne måtte bruges til noget ufornuftigt, evt. noget med promiller.

Begge glade modtagere takkede mange gange for legatet, og lovede at pengene nok skulle blive anvendt efter forskrifterne.

Foto: Jens Morten og Fini Ryming