rebildfestRebildfestens hovedpersoner i Christian Den Fjerdes Laug

Rebildfesten er traditioner – og det er Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg også. Traditionerne forenes hvert år 4. juli først på formiddagen, når Rebildfestens hovedpersoner optages i Christian Den Fjerdes Laug inden festen i Rebild Bakker.
Som altid foregår optagelsen i Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus, og i år var det hovedtaleren, tidligere minister og nuværende formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, der sammen med en snes andre kommende medlemmer af Christian Den Fjerdes Laug pænt måtte sidde med tomme glas – mens laugsbrødrene gentagne gange meddelte ”vor tørst først”.

Efter optagelsen og den traditionelle gåtur rundt om Jens Bangs Stenhus var der mad og drikke til alle, nemlig røde pølser, øl og snaps - kartoffeljuice, som snaps hedder i lauget.

Foruden Mogens Lykketoft blev blandt andre også optaget hans ægtefælle, Mette Holm, Rebildtaler Rune Hørby, turistchefen i danskerbyen Solvang i Californien, Jeff Paaske, samt den amerikanske ambassadørs ægtefælle, Stephen DeVincent. Ambassadør Rufus Gifford blev optaget i lauget for to år siden og var både sidste år og i år med som tilskuer. Ungdomstaler var Victoria Due. Victoria er fra Aalborg og lige vendt hjem fra et år i Oregon som udvekslingsstudent.

Det var også Aalborgs nyudnævnte borgmester for en dag, Poul Pedersen. Han er fra Thisted og uddannet anlægsgartner på Thomsens Planteskole i Aalborg og har siden slutningen af 1960’erne boet i Chicago, hvor han har opbygget et stort anlægsgartneri. Poul Pedersen blev optaget i lauget for omkring 30 år siden.<<<

Se billederne

Fotograf: Jens Morten og Fini Ryming