100 Nordmændpå besøg i Chr. IVs Laug i Aalborg100 Nordmænd på besøg i Chistian Den Fjerdes Laug i Aalborg

100 glade nordmænd satte et ekstra festligt præg på byen, da de var på besøg i Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg. I over 25 år har Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg haft en afdeling i Oslo, og en af afdelingen store traditioner er de norske laugsmedlemmers årlige sommertur til Aalborg. Nordmændene tager natfærgen til Nordjylland og kører derfra videre til Aalborg.

Formiddagen blev tilbragt i og uden for Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus. Nordmændene medbragte eget jazzband, som underholdt på Østerå – mens nordmændene nød, at de i Danmark godt kan nyde en formiddagsøl, en kartoffeljuice – som snapsen hedder i lauget - og glade jazztoner ude i forårssolen. Formiddagen blev tilbragt i og uden for Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus. Nordmændene medbragte eget jazzband, som underholdt på Østerå – mens nordmændene nød, at de i Danmark godt kan nyde en formiddagsøl, en kartoffeljuice – som snapsen hedder i lauget - og glade jazztoner ude i forårssolen.

16 nye medlemmer blev optaget i Christian Den Fjerdes Laug, hvor laugsbrødrene i dagens anledning havde selskab af den norske viceoldermand Helge Qvigstad.

Efter optagelsen og besøget i lauget i Aalborg tilbragte nordmændene resten af dagen i Aalborgs centrum, inden det om aftenen gik retur til Oslo.

Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg blev stiftet i 1942 i Duus Vinkjælder som en nøgleklub for at undgå, at besættelsessoldaterne kom i vinkælderen.

I dag har lauget mere end 8000 medlemmer, som bor i 125 forskellige lande. Lauget og dets fond uddeler hvert år over 100.000 kr. til sociale, humanitære og kulturelle aktiviteter i Aalborg Kommune og nærmeste omegn. <<<

Se billederne