elevFor 21. gang er Christian Den Fjerdes Laugs Humørlegat i denne juletid uddelt til en elev på hver af Aalborgs syv gymnasiale uddannelser

Da Lauget blev stiftet i 1942 som en lys idé i en mørk tid (den tyske besættelse af Danmark) var ét af formålene at skabe et fristed i vinkælderen under Jens Bangs Stenhus for sande danskere og specielt aalborgensere, mens landet var besat. Desuden at være katalysator for fest og glæde i hverdagen. Legatet på 1000 kr. til hver er et skulderklap til en elev, som med sit gode humør, glade sind og positive indstilling er med til at inspirere såvel lærere som kammerater til at få hverdagen til at fungere på en positiv og mere fornøjelig måde.

På Aalborghus Gymnasium blev Humørlegat uddelt på skolens fødselsdag. Den udvalgte var Ida Krebs 1.m, som modtog legatet med følgende ord fra rektor Torben Poulsen: Ida er en meget livsglad pige med et positivt og glad sind. Hun er for lærerne en fornøjelse at have som elev, èn der bidrager til en god stemning blandt sine kammerater.

Ida besidder tydeligvis en humoristisk og humørspredende kreativitet i kraft af sin skønne finurlige hårpynt. Hun har helt sikkert en afsmittende effekt på sine omgivelser.

De øvrige modtagere af Christian Den Fjerdes Laugs Humørlegat 2010 er:
Nørresundby Gymnasium: Randi Fuglsang Pedersen, 3. x. Aalborg Katedralskole: Maria Hilscher 2. x. Hasseris Gymnasium: Marie Hagstrup, 3. x. Aalborg Tekniske Gymnasium: Trine Løth Andersen, 3. d. Aalborg Handelsskole, Saxogade: Rasmus Kjærgaard Wielandt, 3.d. Aalborg Studenterkursus: Adam Olesen Damkjer 1. d.
I et takkebrev til ”humørglade venner i Christian Den Fjerdes Laug” skriver Adam Olesen Damkjer bl.a. Jeg føler mig meget beæret over at få sådan en opmuntring og den anerkendelse, der ligger i at modtage dette legat. Siden Laugets stiftelse har I spredt glæde og godt humør i Aalborg. I er noget, vi alle er stolte over. Hold I bare ved det gode humør og glade sind, der inspirerer os alle.