Lauget lagde krans på frihedskæmpers grav

frihedskrans

Onsdag den 28. august var det 70 år siden, at frihedskæmperen Poul Edvin Kjær Sørensen blev henrettet af den tyske besættelsesmagt. I den anledning havde Frihedskampens Veteraner bedt Christian Den Fjerdes Laug om at lægge en krans ved Kjær Sørensens gravsted på Nørresundby Kirkegård.

Poul Edvin Kjær Sørensen var den første danske modstandsmand, som under krigen blev dømt til døden og henrettet. Sammen med sin gruppe af modstandsfolk fra Aalborg havde Kjær Sørensen natten til den 18. august 1943 deltaget i en opsamling af nedkastede våben og sprængstof ved Madum Sø i Rold Skov

På vej hjem mod Aalborg blev gruppens lastbil indhentet af et tysk militærkøretøj, og der opstod ildkamp. Niels Erik Vangsted blev dræbt, og Poul Edvin Kjær Sørensen blev taget til fange. Resten af gruppen slap væk.

Efter dødsdommen og henrettelsen i København et par dage senere blev Poul Edvin Kjær Sørensen begravet i Warnemünde. Det gjorde besættelsesmagten for at undgå yderligere uroligheder i Aalborg. Efter krigen blev liget bragt hjem til Nordjylland, og efter Poul Edvin Kjær Sørensens ønske i sit afskedsbrev til faderen blev han begravet ved siden af sin mor på Nørresundby Kirkegård.

Repræsentanter for Christian Den Fjerdes Laug med oldermand Niels Voss Hansen i spidsen lagde på årsdagen en krans med bånd i frihedskæmpernes farver ved graven i Nørresundby. Til stede var også repræsentanter for Poul Edvin Kjær Sørensens familie.<<<

Se billederne

Foto: Jens Morten