checks

To nye aalborgensere, som for kort tid siden flyttede ind på 4. Maj Kollegiet i Aalborg, får råd til lidt ekstra til værelserne eller måske en tur i byen. Traditionen tro fik beboerne i Churchill-værelset og Toldstrup-værelset på 4. Maj Kollegiet nemlig hver overrakt en lille check ved Laugsforsamlingen i Christian Den Fjerdes Laug. De to værelser sponsoreres af lauget, og beboerne, Laura Kristoffersen og Rune W. Larsen, blev samtidig optaget i lauget.

Ved Laugsforsamlingen, der er at betragte som laugets generalforsamling, blev også overrakt andre priser. Konstabel Nicklas Kirkedal, fik med ordene ”faglig dygtig, flittig og hjælpsom og med et godt humør” check og hæder som Årets Soldat, og Aalborg Kanonlaug, repræsenteret ved oldermand Bernt Jensen, fik årets Aalborgpris for kanonlaugets ”synlige og hørlige virke for at fejre særlige personer og særlige begivenheder i Aalborg samt for at bevare den gamle danske saluttradition”, som det hedder i prisindstillingen.

Årets Initiativpris blev givet til Dorte Christensen for initiativ og engagement ved at lave beretning om Chuchillklubben og rundvisninger 70 års efter klubbens oprettelse. Dorte Christensen var bortrejst og får overrakt prisen senere.

Travlhed præger fortsat AaB’s tidligere sportsdirektør, Lynge Jakobsen. Han fik Christian Den Fjerdes Laugs Hæderspris for sit livslange virke og engagement i AaB og for at have været en fremragende ambassadør for Aalborg i ind- og udland. Lynge Jacobsen havde lovet sig væk til et foredrag, og den slags løber Lynge Jakobsen ikke fra – på trods af en hæderspris. Men Lynge Jakobsen nåede frem senere på aftenen, hvor han fik overrakt hæder og check.

Ved Laugsforsamlingen blev også optaget en ny stolsbror. Det er Jens-Chr. Scmidt – tidligere direktør i Rambøll og nuværende formand for Aalborg Turistforening – som fremover vil have en ekstra rolle over for laugets mange norske medlemmer. Jens-Chr. Schmidt er nemlig også norsk konsul .

Lauget havde 22 optagelser i 2013, og oldermand Niels Voss Hansen glædede sig ved laugsforsamlingen over, at de mange optagelser er med til at gøre Aalborg kendt – og ikke mindst at optagelserne er med til at sikre, at lauget og laugets fond hvert år kan uddele omkring 100.000 kr. til forskellige sociale, humanitære og kulturelle foreninger og institutioner.

Se billederne

Foto: Fini Ryming