morgenkaffeAmbassadøren nåede morgenkaffen

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, nåede en kop kaffe på en cafe, inden han fredag først på formiddagen skulle optages i Christian Den Fjerdes Laug i Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus i Aalborg. Og det var han glad for. For vanen tro måtte alle de kommende medlemmer af lauget nemlig finde sig i at sidde ved tomme borde, indtil optagelsen er gennemført – mens laugsbrødrene jævnligt skåler og højt meddeler ”Vor tørst først!”

Ambassadøren blev optaget i lauget sammen med Rebildfestens andre hovedpersoner, blandt andre de to hovedtalere, Mærsk-direktør Niels Smedegaard Andersen og fotomodel med mere Malene Belafonte samt deres ægtefæller. Også den amerikanske militærattache i Danmark, Michael Wise, og Rebildfestens vært, Rebilds borgmester Leon Sebbelin, er nu medlemmer af Christian Den Fjerdes Laug.

Men en af dem, der skulle optages i lauget, var ikke til stede – helt efter planen. 97-årige Esben Christensen, der bor i Portland i staten Maine i USA, blev optaget in absentia og var repræsenteret af sin søn, Thomas Christensen. Esben Christensens forældre emigrerede til USA i 1914, og Esben Christensen blev født få år efter. Han er veteran fra D-dag som soldat i den 82nd. Airborne Division og gjorde resten af krigen med i Europa.

Hans nevø er Egon Hygum Poulsen, der fra 1995 til 1997 var teknisk chef på Flyvestation Aalborg. Dengang blev han medlem af lauget, og det var ham, der banede vejen for optagelsen af den 97-årige krigsveteran, selv om han ikke var fysisk til stede. Sønnen Esben, som også blev optaget i lauget i går, betragter sig som en ægte dansk-amerikaner. Alle mine fire bedsteforældre var danske, siger han stolt.

Efter optagelsen i lauget i Duus Vinkjælder fortsatte alle de nye medlemmer og de fleste tilskuere til festen i Rebild Bakker.<<<

Se billederne

Foto: Jens Morten og Fini Ryming