tostuderendeTo studerende fik legat og julecheck af Christian den 4. Laug

Der blev taget forskud på julens søde overraskelser, da to unge studerende hver fik overrakt et Humørlegat af Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg. Med legaterne fulgte nemlig en lille check.
Aalborg er en glad by, og vi skal alle sammen se livet fra den lyse side - og det kan checken være med til, sagde laugets oldermand Niels Voss Hansen, da han overrakte diplomer og check – først til Mikkel Siesgaard Hansen, Aalborg Studenterkursus, og senere til Lisa Helene Skov, Agri College Aalborg

Mikkel Siesgaard Hansen fik diplom og check i en pause i aulaen på Aalborg Studenterkursus, og Lisa Helene Skov fik sit diplom og medfølgende check i frokostpausen i kantinen i Aalborg Zoo, hvor hun er i praktik og håber på en elevplads som dyrepasser.

Årets humørlegater fra Christian Den Fjerdes Laug gives til elever, som ”ved sit gode humør, glade sind og positive indstilling har været med til at sprede god stemning og godt kammeratskab og derved inspireret lærere og kammerater til at fungere på en positiv og lidt mere fornøjelig måde”.

Det er altså ikke nødvendigvis på grund af flid og dygtighed – men det må da meget gerne kombineres, sagde oldermand Niels Voss Hansen ved de to overrækkelser.

Det er 25. gang, at lauget uddeler legaterne, der gives til en elev på hvert af Aalborgs gymnasier og lignende uddannelser. Et par af stederne møder laugets repræsentanter hvert år op – med laugstroubadourens trompetfanfarer og det hele. På byens øvrige uddannelsessteder uddeles legatet af skolens leder som regel ved juleafslutningen. Legaterne kan ikke søges men uddeles til en elev, som er indstillet af uddannelsesstedets ledelse.

Og netop fordi legaterne ikke kan søges, er det en særlig ære, sagde oldermanden – og anbefalede samtidig modtagerne til at bruge checken i den glade ånd, den er givet.

Billedtekster:
Mikkel Siesgaard Hansen får overrakt check og diplom af oldermand Niels Voss Hansen mens laugsskriver Henrik Jensen ser til.

En tiger var i midten, da Lisa Helene Skov fik diplom og check i Aalborg Zoo, hvor hun er i praktik. Fra venstre laugsbroder Børge Clausen, oldermand Niels Voss Hansen, Lisa Helene Skov, laugsskriver Henrik Jensen og laugstroubadour Per Iversen.<<<

Se billederne

Foto: Fini Ryming